waarom doe ik wat ik doe?

Please enter banners and links.

hartkloppingen

Toen ik begin 2011 letterlijk niet meer vooruit kon en met hartkloppingen en paniekaanvallen op de bank zat, begon het tot me door te dringen dat het dit keer menens was. Al jarenlang had ik last van vermoeidheid, hoofdpijn en zat ik niet lekker in mijn vel. Ken je dat liedje “ga die wereld uit” van Frank Boeijen? Hij zong dit al jaren in mijn hoofd. Ik deed net of ik het niet hoorde. Maar wist dat het werk dat ik deed bij een grote bank, me sloopte. Ik deed vooral heel hard mijn best om te laten zien, hoe goed, hoe slim en hoe succesvol ik was. Knokken. Presteren. Maar ik ging niet stralen als ik het over mijn werk had. Werd er niet blij van. En was vooral heel erg onzeker over mezelf en de dingen die ik deed.

burn-out

Mijn energie was op, de stress had zijn tol geeist. Ik had een burn-out én was (vervroegd?) in de overgang beland. Een soort kip en ei verhaal. Wat veroorzaakte wat? Mijn huisarts kon me niet helpen. Gaf me een diagnose angststoornis. De psycholoog en aan de antidepressiva was de geboden oplossing. De overgang? Dat werd ontkend door haar. Daar was ik nog veel te jong voor (ik was toen 39 jaar). Maar ik wist het zeker. Alles viel samen. Dit was een integraal “probleem”.

zelf op onderzoek uit…

Ik ging “alles” lezen over energie, stress, burn-out en de combinatie overgang en burn-out. Ik ging op zoek naar wie en wat mij kon helpen om me beter te voelen. En ging uitproberen. Mediteren en mindfulness, veel naar buiten (er kwam een hond, en later nog één!) en veel gezonder eten. Nog meer lezen, over jezelf zijn, je leven vorm- en zingeven. Met resultaat. Veel klachten verdwenen gelukkig. En ik voelde me sterker en zelfverzekerder worden. Meer mezelf. Durfde dingen te gaan delen, me kwetsbaarder opstellen. Kreeg daardoor ook échte verbinding met anderen. Meer en hechtere vriendschappen. Niet alles was rozengeur en maneschijn. Mijn herstel ging met vallen en weer opstaan. En in 2012 kreeg ik melanoomkanker. Een nieuwe waarschuwing om meer uit het leven te halen.

 

ontslag 

Wat werk betreft bleef ik echter steeds pogingen doen om mijn oude leven weer op te pakken. Ik durfde nog niet het roer om te gooien. Toen ik in 2016 in een massa ontslaggolf mijn biezen “mocht” pakken, heb ik nog twee soortgelijke banen geprobeerd. Maar toen begon het te erg te kriebelen. Ik kon geen motivatie meer vinden en voelde mijn energie constant weglekken. Het werd tijd om te gaan doen waar ik van droomde: na mezelf nu juist anderen vooruit helpen op het gebied van gezondheid en geluk. Zorgen dat zíj naar the next level kunnen gaan. Hún proces versnellen.

het roer om

Een post HBO opleiding volgde. En nu werk ik dus als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer. En stress- en burn-out coach. Ik coach en train vrouwen en mannen, die stappen willen zetten naar een gezonder en gelukkiger leven. Niets geeft mij meer voldoening, dan hen die stappen te zien zetten. Stappen naar een leven waarin ze meer zichzelf durven zijn. Meer zelfvertrouwen hebben. Weten wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze blij van worden. Energieker en fitter worden. Gezonder. Meer ontspannen. Letterlijk en figuurlijk lekkerder in hun vel. Dat is mijn missie!

Add A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.