Please enter banners and links.

binnen de Mindful Run methode sta jij centraal

Als coach werk ik volgens de Mindful Run methode: bewegen in de buitenlucht zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen op basis van mindfulness, yoga en NLP. Wanneer we aan de slag gaan, zul je merken dat er een bewustwordingsproces op gang komt waardoor jij weer (meer) in je kracht komt te staan. Jezelf mag zijn. Gedurende het zes-wekelijkse traject staan jij en jouw doel centraal. Maatwerk dus. Dat is in het kort waar het bij de effectieve Mindful Run methode om draait. Het resultaat? Rust in het hoofd, rust in het lijf. Stabiel en fit. Met beide benen op de grond

Tijdens de verschillende manieren van bewegen vestigen we de aandacht op wat wij op dat moment ervaren. Met een open blik en met beide benen op de grond. Hierdoor kun jij je hoofd helemaal leegmaken. Je ervaart het bewegen daadwerkelijk als ontspanning. Je zult merken dat je, wanneer je je aandacht op het hier en nu richt, je zintuigen als vanzelf een grotere rol gaan spelen.

Je ruikt de lente, voelt de wind langs je gezicht waaien en merkt je omgeving op, in plaats van er in alle haast aan voorbij te lopen. Minder in je hoofd en meer vanuit je hart, het werkt bevrijdend. Dat ga je merken, in groepsverband of middels individuele-coaching/persoonlijke begeleiding

neusademhaling: want je neus is ervoor gemaakt!

Ademhalen is iets wat de meeste mensen onbewust doen, maar bij de Mindful Run methode streven we ernaar om onze ademhaling goed te benutten. Dat doen we simpelweg door je ademhaling aandacht te geven.

Naast rustig ademen, leren we door de neus in- én uitademen. Hoe zit dat precies? Hoe langzamer en gerichter je inademt, hoe minder melkzuur en hoe meer zuurstof je in je lijf hebt. Hierdoor kan je lijf de ingeademde zuurstof efficiënter verwerken, waardoor je spieren bijvoorbeeld minder snel verzuren. Ook zorgt een efficiënte manier van ademen voor een lagere hartslag. Je zult merken dat ademen door je neus helpt om te ontspannen en bewust te zijn van je lichaam.

Met de neusademhaling heb je een super effectief middel tot je beschikking. Het kost niets, maar het levert je zó veel meer energie op. In het dagelijkse leven en tijdens inspanning. Een natuurlijke begrenzer!

yoga maakt je rustig

Binnen de Mindful Run methode beoefenen we ook yoga. Door aan yoga te doen, word je bewust van je lichaamshouding, Het zorgt ervoor dat je je lichaam lekker kan ontspannen. Het is absoluut geen vereiste om lenig te zijn. Iedereen kan aan yoga doen! Het Yoga helpt ook je om je gedachten tot rust te laten komen. Dit helpt je weer om beter en dieper te slapen.

Om sommige yogaoefeningen uit te kunnen voeren, heb je focus nodig. Focus ontstaat tijdens het toepassen van een juiste ademhaling. Yoga, focus en ademhaling komen samen in de Mindful Run methode.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je onder andere hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op gevoelens en gedachten die jou misschien onbewust belemmeren in je dagelijks leven. Middels NLP leer je negatieve gedachten om te buigen naar neutrale gedachten. NLP helpt je grip te krijgen op jouw gevoelens en emoties. Je ervaart het effect van NLP terwijl je ermee bezig bent. Daarom past het zo goed binnen de Mindful Run methode: niet denken, maar doen!

Bewegen zonder prestatiedruk
De Mindful Run methode beperkt zich niet tot hardlopen, maar kan ook worden toegepast bij vrijwel iedere vorm van bewegen, zoals wandelen of fietsen. Eén ding staat vast: We bewegen altijd zonder prestatiedruk.

Sommige mensen zijn erbij gebaat om bij iedere sessie op dezelfde manier te bewegen, terwijl het voor anderen beter is om per sessie een andere activiteit te doen. Let wel: Binnen de Mindful Run methode gaat het niet om het volgen van schema’s of het verbeteren van tijden, maar om het bewust worden van de ervaring op zich. Je wordt je bewust van jezelf, let op je ademhaling en leert te luisteren naar je lichaam. Dit zorgt er voor dat je het bewegen leuk gaat vinden. Je leert je eigen grenzen goed kennen, waardoor er minder kans op blessures is

buiten!

Om het effect van de Mindful Run methode te versterken, vinden alle activiteiten plaats in een rustgevende en groene omgeving. Bewegen in de buitenlucht maakt dat je je los kunt maken van vaste denkpatronen en gewoontes. Geniet van de natuur, terwijl je leert focussen op je ademhaling en het ‘hier en nu’.

Wil je ook op individuele basis bewegen volgens de Mindful Run methode?